Sea Dance

Balla per equilibrar l'ecosistema marí
english flag English version

En els ecosistemes marins viuen una gran quantitat i diversitat d’organismes, milers o milions d’espècies encara per descobrir. Els més desconeguts són els microorganismes marins. Així doncs, tenint en compte la importància dels oceans i que els canvis en la diversitat dels microorganismes repercuteixen en tot el planeta, és responsabilitat de la societat preservar els oceans, mantenir l’equilibri dels seus ecosistemes, la seva diversitat i comprendre la funció dels microorganismes per a la humanitat.

Coneix l’ecosistema marí

Perquè la societat comprengui el que ocorre en l’ecosistema marí, alguns investigadors de l’ICM, en col·laboració amb la plataforma La Ciència al teu Món, han dissenyat Sea Dance.

Es tracta d’una instal·lació interactiva en la qual a partir del moviment, el públic, especialment el més jóve, podrà conèixer les espècies i organismes que conformen el nostre ecosistema marí mentre es diverteixen al ritme de la música.

Així és SeaDance!

Vídeo

 

Galeria  Mira totes les fotos!

Hi vols jugar?

Si vols jugar al Sea Dance, pots sol·licitar-ho contactant amb icmdivulga@icm.csic.es

No et perdis les novetats de Sea Dance, segueix-nos en twitter! #SeaDance_ICM @ICMCSIC

Obrim una finestra al món desconegut dels microorganismes marins

En aquesta activitat, els protagonistes són els microorganismes que componen les xarxes tròfiques marines: el fitoplàncton (representat per les algues), responsable del 50% de la producció primària del planeta; el zooplàncton (representat per copèpodes, ciliats i flagel·lats), que ocupa una posició central a les xarxes tròfiques com a element clau de la depredació: i també els bacteris marins, els components més abundants del plàncton i responsables d’un gran percentatge del reciclatge del carboni de l’oceà.

Com es juga?

Els jugadors hauran d’equilibrar un ecosistema marí virtual que respondrà als seus moviments i passos de ball, i que es veurà afectat per les decisions que es prenguin durant el joc.

Mitjançant l’observació, la interacció i l’experimentació, els participants poden adonar-se de la importància i complexitat de la diversitat dels microorganismes marins i les xarxes que formen, i a més ser conscients de les conseqüències que les seves accions tenen en la conservació de l’equilibri dels ecosistemes marins.

“Si observes coneixes, si coneixes estimes, si estimes protegeixes” Jordi Sabater

Projecte desenvolupat per l’ICM i La Ciència al Teu Món, amb el suport de la FECYT. Coordinat per Esther Garcés, en col·laboració amb Josep Maria Gasol, Dolors Vaqué i Elisabetta Broglio.