MAGNET

Aliances per a l'èxit educatiu

Un programa d’innovació educativa

El programa Magnet genera un vincle entre centres educatius i institucions d’excel·lència en diferents camps del coneixement, com ara museus d’art o centres de recerca, que tinguin un compromís amb la societat. Magnet acompanya les escoles en el desenvolupament d’un projecte educatiu innovador i atractiu, que generi magnetisme i serveixi de referència al seu territori, tant per a famílies com per a la comunitat educativa.

Inspirat en les Magnet Schools d’Estats Units, a Catalunya està impulsat per la Fundació Jaume Bofill, el Departament d’Ensenyament, la Diputació de Barcelona, el Consorci d’Educació de Barcelona i l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB. Després de la prova pilot realitzada entre 2013 i 2016, a partir del curs 2018-2019 començarà una nova edició d’aquest programa.

L’Escola Tanit i l’Institut de Ciències del Mar, junts per compartir experiències i desenvolupar un projecte educatiu atractiu i innovador.

 

Alianza entre la Escola Tanit y el Instituto de Ciencias del Mar

Sortim en la tele!

El programa Catakrac recull una de les activitats celebrades a la platja. No te’l perdis!

Mira el vídeo:

Descobrim l’Antàrtida

Durant el curs 2019-2020, a l’escola Tanit indagaran sobre el continent gelat del pol sud, l’Antàrtida!

Mira el vídeo:

Des del curs 2018-2019, treballem junts per a desenvolupar un projecte educatiu únic.

ACTIVITATS DESTACADES:

Benvinguts a l’Institut de Ciències del Mar!

20 de juny – Aquest matí ens han visitat els alumnes i alumnes de 2º, 3º i 5º de l’Escola Tanit! Hem recorregut junts els laboratoris de l’ICM, mirant amb lupes i microscopis els petits organismes que viuen el mar (fito i zooplàncton), provant diferents tipus de ‘mars’ per diferenciar la seva salinitat, experimentant amb sorres de diferents orígens… També hem pogut viatjar en submarí, jugar amb un robot subaquàtic i disseccionar un tauró! Un matí molt complet aprenent junts ?

Anem a l’escola Tanit!

6 de juny – Un grup de científiques de l’ICM han visitat als alumnes d’infantil de l’escola Tanit per conèixer i posar cara a quins els acompanyaran els pròxims anys dins del programa MAGNET. Durant la jornada han pensat conjuntament què hi ha al mar que es pugui investigar a través de petits experiments, material de mostreig i eines que usem en el nostre dia a dia com a científics marins.

Excursió en el vaixell Santa Eulàlia

16 de maig – Avui hem anat d’excursió amb vaixell! En el buc Santa Eulàlia, gestionat pel Museu Marítim de Barcelona, hem passat el matí aprenent a navegar i fent experiments d’oceanografia. Hem après com funciona una ampolla Niskin, com desxifrar la productivitat de l’oceà a partir del color i a fer nusos mariners.

Què t’inspira el mar? Primera trobada

El 17 d’abril ens hem trobat per primera vegada cara a cara el claustre complet de l’escola Tanit i els científics i científiques de l’ICM implicats en el projecte Magnet. Tenim al davant quatre anys de col·laboració per desenvolupar junts un projecte educatiu innovador. Com començar aquesta aventura? El més a prop del mar possible, a la platja!

Mentre uns es fixaven en l’avanç de les ones i uns altres buscaven petits organismes entre les algues de l’espigó, els altres miraven diferents tipus de sorra o descobrien microorganismes al microscopi. Aprenent a mirar el mar amb nous ulls!

Com començar una aliança Magnet? Mira el vídeo!

 

Vídeo de la primera trobada entre professors de Tanit i científics de l’ICM

Més de 40 investigadores i investigadors de l’ICM de geologia, física, biologia i química aporten el seu coneixement i la seva motivació a aquesta aliança, coordinats per Vanessa Balagué, Janire Salazar, Carine Simon i María Vicioso.

Més informació:

La nostra primera aliança Magnet va començar el 2013 amb les escoles Concepció Arenal i Eduard Marquina. Vols veure com va ser l’experiència?