Projecte Magnet

MAGNET: Aliances per a l’èxit educatiu

MAGNET és un programa impulsat per la Fundació Jaume Bofill en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, que va començar en 2013 amb l’objectiu d’acompanyar les escoles en el desenvolupament d’un projecte educatiu en aliança amb una institució.

Aquesta aliança havia de permetre al centre educatiu desenvolupar un projecte innovador i de qualitat, un projecte atractiu, amb magnetisme per a convertir-se en un projecte de referència al seu territori, tant per a les famílies com per a la comunitat educativa. Les institucions que hi participaven són institucions de referència i excel·lència en un camp de coneixement específic (ciència, tecnologia, art, comunicació audiovisual, música, etc.) amb un compromís educatiu amb la societat, i una gran capacitat de transferir innovació i coneixement.

El programa MAGNET està inspirat en les Magnet Schools d’Estats Units, que funcionen des dels anys setanta.

L’ICM va participar en aquest projecte en aliança amb l’Escola Eduard Marquina i l’Escola Concepció Arenal, del barri del Besos de Barcelona.

 

Document final

Aquest és el document final, editat al juliol del 2016 per la Fundació Jaume Bofill, que recopila l’experiència dels diferents centres educatius amb les institucions associades.

Des de l’ICM, agraïm l’oportunitat de participar en aquest projecte tan interessant, i desitgem que la nostra experiència pugui ser útil i inspiradora per a altres escoles i institucions.

(Descarrega el document en PDF clicant sobre la imatge)

Aquí algunes fotos que mostren l’interacció entre docents, alumnes i científics. Aquestes accions han tingut lloc tant a l’aula, com a les nostres instal·lacions o a la platja.

Pots veure el projecte a través dels webs de les escoles
Web Eduard Marquina
Web Concepció Arenal

 

Vídeo Projecte Magnetmagnet video

Aquest vídeo presenta l’experiència del primer any del projecte MAGNET.

Qui ha fet possible aquesta aliança?

Escoles I. Marquina i C. Arenal: claustre complet de mestres

Fundació J. Bofill: Roger Argemí (coordinació) ; Victoria Carbó i David Vilalta (coordinació formadors)

Coordinació ICM: Elisabetta Broglio

Científics ICM: Josep-Maria Gili, Josep Maria Gasol, Francesc Peters, Dolors Vaqué, Célia Marrasé, Montserrat Sala, Albert Calbet, Vanessa Balagué, Jaume Piera, Jordi Salat, Josep Lluís Pelegrí, Carmen Herrero, Neus Maestro, Alicia Duró, Magda Vila, Paula López, Silvia de Diago, Claudio Barría, Anabel Colmenero, Rafael Bartolomé de la Peña, Félix Pérez, Macarena Marambio, Miriam Gentile, Melissa Acebedo, Antoni Lombarte.

La premsa parla de nosaltres:

El projecte MAGNET en LLAURA Criatures. PDF, 4 gener 2014

Escoles amb capacitat d’atracció. Magnet en La Vanguardia. PDF, 14 març 2014