Portes Obertes

Obrim les portes del nostre centre de recerca als ciutadans.

Jornades de portes obertes 2016

Aquest any 2016, més de 400 persones han visitat el buc oceanogràfic García del Cid i les instal·lacions de l’Institut de Ciències del Mar durant la Setmana de la Ciència.

17 i 18 de novembre – En el García del Cid, els visitants acompanyats dels membres de la tripulació del vaixell, van poder conèixer fins a l’últim racó d’aquesta embarcació científica, endinsant-se en la cuina, cabines, pont de comandament, sala de màquines i laboratori de recerca.

22 i 23 de novembre – En el ICM, guiats pel personal tècnic i investigador del centre, els visitants van recórrer tallers, laboratoris i serveis del centre com les Col·leccions Biològiques de Referència, el microscopi electrònic, la Zona d’Aquaris i Càmeres Experimentals i el laboratori de Recursos Pequeros, en el qual un dels dies va tenir lloc una dissecció de tauró. Va haver-hi temps per ballar al ritme del SeaDance, viatjar en submarí per les profunditats del Cap de Creus, esbrinar com s’estructura una campanya antàrtica i conèixer a Natusfera, plataforma de ciència ciutadana per a l’estudi de la biodiversitat.

 


Jornades de tallers i exposicions per al públic general a l’ICM.

18-19 de novembre 2014.

Cada any, durant la Setmana de la Ciència, obrim les nostres instal·lacions a les escoles, les famílies i el públic general.
Acompanyat pels nostres científics i tècnics, el públic va visitar alguns laboratoris i va participar en tallers temàtics relacionats amb la recerca en microbiologia, biodiversitat antàrtica, geociències, oceanografia, recursos pesquers, microscòpia electrònica, desenvolupament larval en aqüicultura, Col·leccions Biològiques de Referència, meduses i acidificació oceànica.
Més de 80 investigadors voluntaris van atendre a un total de 572 persones, de les quals 492 alumnes i professors d’ESO, secundària i 6º de primaria, de 20 escoles i instituts de l’àrea metropolitana.

 


Vaixell oceanogràfic García del Cid 2015

3 i 4 de novembre 2015.

Enguany, la tripulació del vaixell ha coordinat juntament a l’equip de ICMDivulga tres jornades de portes obertes que van congregar a més de 120 persones, adults i nens. La Unitat de Tecnologia Marina del CSIC és la responsable de la gestió del buc així com del manteniment de l’equipament científic i aporta el personal tècnic per a la realització de les campanyes oceanogràfiques.
El García del Cid és un vaixell oceanogràfic a disposició, no solament d’investigadors del CSIC sinó de la comunitat científica en general.