Portes Obertes

Obrim les portes del nostre centre de recerca als ciutadans.

Jornada de portes obertes 2017 – 14 i 15 de novembre

Un any més tornem a obrir les portes de l’Institut de Ciències del Mar per mostrar a la societat la labor científica que es desenvolupa en aquest centre.

 


Jornades de portes obertes 2016

Aquest any 2016, més de 400 persones han visitat el buc oceanogràfic García del Cid i les instal·lacions de l’Institut de Ciències del Mar durant la Setmana de la Ciència.

17 i 18 de novembre – En el García del Cid, els visitants acompanyats dels membres de la tripulació del vaixell, van poder conèixer fins a l’últim racó d’aquesta embarcació científica, endinsant-se en la cuina, cabines, pont de comandament, sala de màquines i laboratori de recerca.

22 i 23 de novembre – En el ICM, guiats pel personal tècnic i investigador del centre, els visitants van recórrer tallers, laboratoris i serveis del centre com les Col·leccions Biològiques de Referència, el microscopi electrònic, la Zona d’Aquaris i Càmeres Experimentals i el laboratori de Recursos Pequeros, en el qual un dels dies va tenir lloc una dissecció de tauró. Va haver-hi temps per ballar al ritme del SeaDance, viatjar en submarí per les profunditats del Cap de Creus, esbrinar com s’estructura una campanya antàrtica i conèixer a Natusfera, plataforma de ciència ciutadana per a l’estudi de la biodiversitat.

 


Jornades de tallers i exposicions per al públic general a l’ICM.

18-19 de novembre 2014.

Cada any, durant la Setmana de la Ciència, obrim les nostres instal·lacions a les escoles, les famílies i el públic general.
Acompanyat pels nostres científics i tècnics, el públic va visitar alguns laboratoris i va participar en tallers temàtics relacionats amb la recerca en microbiologia, biodiversitat antàrtica, geociències, oceanografia, recursos pesquers, microscòpia electrònica, desenvolupament larval en aqüicultura, Col·leccions Biològiques de Referència, meduses i acidificació oceànica.
Més de 80 investigadors voluntaris van atendre a un total de 572 persones, de les quals 492 alumnes i professors d’ESO, secundària i 6º de primaria, de 20 escoles i instituts de l’àrea metropolitana.

 


Vaixell oceanogràfic García del Cid 2015

3 i 4 de novembre 2015.

Enguany, la tripulació del vaixell ha coordinat juntament a l’equip de ICMDivulga tres jornades de portes obertes que van congregar a més de 120 persones, adults i nens. La Unitat de Tecnologia Marina del CSIC és la responsable de la gestió del buc així com del manteniment de l’equipament científic i aporta el personal tècnic per a la realització de les campanyes oceanogràfiques.
El García del Cid és un vaixell oceanogràfic a disposició, no solament d’investigadors del CSIC sinó de la comunitat científica en general.