Observadors del Mar: un projecte de ciència ciutadana

La Ciència ciutadana és la recerca científica duta a terme entre molts ciutadans no necessàriament experts, a través de les noves tecnologies.

Malgrat els més de 25 segles de navegació i exploració, els oceans (uns 370 milions de km2 que representen els 2/3 de la superfície del nostre planeta) són una extensió encara poc coneguda. L’escassetat de coneixement és encara més evident pel que fa a la recerca oceanogràfica: si suméssim la superfície dels oceans coberts per vaixells o embarcacions de recerca, no superaria el 10% del total, en tota la seva història. La complexitat operativa i els costos econòmics justifiquen en part aquesta manca de coneixement. Ajuda’ns a donar a conèixer a la societat el valor dels oceans per al nostre planeta!

Si navegues, tant de forma professional o com aficionat, si busseges,
o si simplement t’agrada estar en contacte amb el mar,
la teva experiència i les teves observacions poden ser molt útils per a l’avanç del coneixement

Hem creat una plataforma multifunció, a través de la qual qualsevol ciutadà pot col·laborar amb la recerca aportant el seu coneixement i la seva experiència. Participar és molt fàcil i no cal ser experts. Pots introduir la teva observació via web o telèfon mòbil. Només t’has de registrar amb un correu electrònic i en 3 senzills passos podràs afegir la teva observació. Un grup de científics especialitzats validarà les teves dades i resoldrà els teus dubtes. També posem a la teva disposició guies d’identificació i enllaços d’interès. Totes les dades recollides són públiques i es visualitzen en el mapa, un mapa que estem dissenyant entre tots!

www.observadorsdelmar.cat

 

 Segueix les nostres notícies i activitats en actualitat 
i a través de les nostres xarxes socials
Twitter-icon    facebook-logo-new

 

Observadors del mar realitza activitats per a tots els públics: