Del Mar al Plat

Investigadors, pescadors i consumidors responsables junts per una pesca sostenible.

Des de fa dècades els mars i oceans mantenen un fràgil equilibri a causa de la sobreexplotació dels seus recursos i a la contaminació indiscriminada. No obstant això, hi ha moltes iniciatives en marxa per retornar-li al mar tot el que ens ha donat a la societat.

Et convidem a escoltar i debatre amb científics i pescadors sobre solucions per a l’ús sostenible dels oceans, on tu mateix podries ser part de la solució mitjançant el consum responsable del peix. A més, visitarem la llotja de Barcelona per viure la tradicional subhasta del peix.

 

Així serà el programa de la jornada:

 

  • Sostenibilitat, estat de la pesca i consum responsable – Anna Bozzano (El Peix al Plat), José Manuel Suarez (Patrón Mayor de pescadors)
  • “La teva mar, la mar de viva” Marviva: projecte de recollida i caracterització de deixalles marines – Montse Piqueras (Cofraría de Pescadors de Barcelona)
  • Alteracions sobre l’ecosistema del fons marí  –  Montse Demestre i Pere Puig (ICM-CSIC)
  • Visita a la subhasta de pescado en la llotja de Barcelona
  • Efectivitat dels plans de cogestió pesquera: sonso, gamba vermella i lluç   –  Joan Baptista Company i Laura Recasens (ICM-CSIC)
  • Posta en comú i debat final

Divendres 16 de novembre de 15:00 a 18:30h

Activitat gratuïta amb places limitades.

Punt de trobada: Confraría de Pescadors, carrer de l’Escar. Al final del Passeig de Joan de Borbó.

Inscriu-te

Organitza:

 

Amb la col·laboració de:

Amb la col·laboració de:

 

Activitat dins de la Setmana de la Ciéncia del CSIC 2018: