La Petita Antàrtida

 

Preguntes i respostes

Escola Costa i Llobera de Barcelona – Investigadors a l’Antàrtida!

icono_objetivoscien
Resposta
dels
Investigadors

 

19/1/2015

Hola Simbombes!

Som la Dolors Vaqué i Vanessa Balagué i us contestarem en nom de tots els científics de la campanya PEGASO. Ens fa molta il·lusió que us hagueu incorporat al blog de La Petita Antàrtida i que ens feu preguntes. Els científics ens en fem moltes, per això som aquí!

La setmana que ve mirarem de contactar amb vosaltres, aneu pensant més preguntes o curiositats sobre la vida a l’Antàrtida: com treballem, com vivim al vaixell, el temps que fa…

Ens encanta estar aquí a l’Antàrtida investigant. Alguns ja hi havíem vingut abans, però cada cop estudiem aspectes diferents. Aquesta vegada, dintre del projecte PEGASO volem estudiar quina és la implicació del plàncton en la formació de núvols, tan importants per la regulació del clima. Som molt conscients que visitar l’Antàrtida és un privilegi que poca gent té; per tant, hem d’aprofitar molt bé cada dia que passem en aquestes aigües tan especials. Cada dia aquí és únic, tant pels animals que ens mostren el seu costat més salvatge, com pel paisatge canviant de gel, núvols i mar. Ens trobem sorpreses a cada instant, com un iceberg gegant a proa, unes balenes que sembla que ens saludin amb els seus bufs, un pingüí valent capaç de saltar a la nostra embarcació mentre estem mostrejant, una foca mandrosa estirada damunt d’un gel més petit que ella, i tots aquests ocells que sobrevolen el vaixell i ens acompanyen en la nostra navegació, com el petrell del cap, el petrell de les neus, els albatros…

No us perdeu el missatge de la setmana que ve a La Petita Antàrtida, us parlarem de tots aquests animals i us adjuntarem les fotos que hem anat fent.

Al vaixell es viu prou bé. Hem de tenir en compte que, si fa mala mar, les coses es mouen i tot s’ha de lligar bé. Som 34 científics i tècnics molt ben avinguts. Cada setmana us parlarem d’un aspecte de la vida a bord, aquesta setmana toca parlar del menjar, així que no us perdeu tampoc l’apartat de la “Vida a Bord”.

Esperem que us ho passeu molt bé seguint la nostra expedició. Segur que aprenem moltes coses sobre aquest lloc fantàstic tots plegats!

Escola Costa i Llobera

16/1/2015 Les nostres primeres preguntes

Bon dia, som la classe de les Simbombes de 5è de primària de l’escola de Barcelona Costa i Llobera.

Us volem fer unes preguntes

1. Us agrada estar a l’Antàrtida investigant?
2. Quins animals esteu veient? Ens podeu enviar fotos dels animals que viuen allà?
3. Com podem connectar algun dia en directe amb vosaltres?
4. Què mengeu i bebeu?

 

Moltes gràcies i fins aviat!!!!
Simbombes