Biomarató marina 2018

Participa-hi!

Pots participar en la Biomarató de diferents maneres: 1) de forma individual, 2) com a organització o entitat, 3) fent difusió de l’esdeveniment i 4) ajudant a identificar espècies durant el concurs. Tota la informació la pots trobar a través de la web de la biomarató del CREAF

Programa d’activitats marines a Barcelona


Divendres, dissabte, diumenge i dilluns (27, 28, 29 i 30  d’abril de 2018)

  • Biomarató Marina a les platges de Barcelona: Sessions d’esnòrquel. Organitza: Anèl·lides, serveis ambientals marins. Col·labora: Centre de la Platja (Ajuntament de Barcelona).  Horari: 11 h – 13:30 h
  • Biomarató Marina a les platges de Barcelona: Sessions de submarinisme. Organitza: ‘Anèl·lides, serveis ambientals marins’, Vanas Dive i Nautilus Dive CenterHorari: 13 h – 16 h

  • Registre d’observacions a Natusfera i assessorament en les identificacions marines. Organitza: Anèl·lides, serveis ambientals marins. Col·labora: La Fàbrica del Sol (Ajuntament de Barcelona).   Horari: DV 18 – 19:30 h // DS, DG, DL 17 h – 19 h

+ info. | + info.

Com es realitzaran les observacions marines?

Per obtenir les observacions de biodiversitat marina a les diferents platges de Barcelona, Anèl·lides, serveis ambientals marins s’encarrega de dinamitzar les diverses sessions d’esnòrquel i submarinisme amb la col·laboració del Centre de la Platja de la l’Ajuntament de Barcelona i els centres d’immersió Vanas Dive i Nautilus Dive Center.

Anèl·lides, serveis ambientals marins és una entitat que col·labora en el desenvolupament de la Biomarató a Barcelona i treballa per promoure la conservació l’ensenyança del medi marí a través del coneixement, la sensibilització, la divulgació, l’educació i el lleure.

Durant el mes de març s’han realitzat diverses sessions informatives per explicar la Biomarató marina a les platges de Barcelona i aconseguir un bon nombre de voluntaris. De la mateixa manera, el divendres 20 i el dissabte 21 es reunirà als participants, tant d’esnòrquel com de submarinisme, al Centre de la Platja, per poder dur a terme una jornada formativa on s’expliqui el protocol d’actuació dels quatre dies de la Biomarató a les platges de Barcelona (horaris, material, lloc, etc.), com compartir les observacions, com realitzar les fotografies més òptimes per la posterior identificació de les espècies, i un munt més de qüestions rellevants per garantir l’èxit de l’esdeveniment.

A cada un dels dies de la Biomarató marina a les platges de Barcelona i, amb la finalitat d’aconseguir el màxim d’observacions marines i enfortir els vincles entre els ciutadans i els recursos naturals de la ciutat, s’organitza una sessió d’esnòrquel que sortirà del Centre de la Platja a les 11 h i una sessió de submarinisme que sortirà del centre d’immersió Vanas Dive a les 13 h.

Les observacions de biodiversitat marina realitzades a les deu platges de Barcelona es penjaran a Natusfera, juntament amb la resta d’observacions realitzades a Espanya. Natusfera és l’adaptació espanyola d’iNaturalist, programa original on s’han compartit les observacions realitzades als Estats Units, i està desenvolupada pel CREAF i administrada pel Node Nacional de Biodiversitat a Espanya (GBIF.ES), el Reial Jardí Botànic de Madrid (RJB-CSIC) i l’ICM-CSIC.

Cada tarda, membres d’Anèl·lides, serveis ambientals marins, es trobaran a la Fàbrica del Sol i/o al Centre de la Platja per tal de registrar les observacions a Natusfera i assessorar als grups de voluntaris en la identificació de les espècies marines vistes en les aigües de Barcelona. D’aquesta manera, es dona a conèixer la riquesa costanera de la capital i es sensibilitza sobre la necessitat de preservar la presència d’una gran varietat d’espècies.