Biomarató marina 2018

Què és la Biomarató?

La Biomarató és una competició amistosa per aconseguir el nombre més elevat d’observacions de biodiversitat en un espai i temps determinat. L’any passat es va realitzar la segona edició als Estats Units, del 14 al 18 d’abril, i la participació va assolir les 4.348 persones amb un total de 126.084 observacions.

On es farà ?

Aquest any es realitzarà a escala internacional, participant més de 60 ciutats de tot el món. Les ciutats espanyoles que hi participen són Madrid, Cadis, Sevilla i Barcelona. En cada ciutat, ell territori  on es poden realitzar observacions inclou amb l’ àrea metropolitana.

Quan es farà ?

Les dates que s’han escollit per recollir les observacions són  del 27 al 30 d’abril, coincidint amb el Dia de la Terra. A més de l’1 al 3 de maig es podrà ajudar a identificar i/o validar les observacions (tant les pròpies com les de la resta de la gent que hagi participat)

Com es fan les observacions ?

Les observacions es reporten a través de la plataforma Natusfera.

Qui ho organitza ?

A Barcelona, la competició està organitzada per  l’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC), el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF), el Museu de Ciències Naturals de Barcelona (MCNB) i la Fundació Ciència en Societat, tot i que l’objectiu és que s’adhereixin el màxim d’entitats possibles.

Des de l’Institut de Ciències del Mar i entitats col·laboradores organitzem activitats per aproparte a la biodiversitat marina y participar en la biomarató