Explorant el fons del mar des d'un submarí

Viu una experiència única:
baixa en un submarí al fons del mar!

El grup “Marine Biodiversity Ecology and Conservation” de l’ICM ha engegat una activitat didàctica per a escolars basada en l’observació del fons oceànic des d’un submarí.

L’element central del projecte educatiu és una rèplica en fusta d’un submarí molt semblant al que els investigadors de l’ICM-CSIC utilitzen per a les seves exploracions al mar Mediterrani. Els estudiants reviuran, de manera simulada, les immersions de treball dels investigadors i estudiaran, igual que els científics, les imatges recollides, vivint una experiència inèdita i que pretén ser apassionant.

El projecte parteix dels següents plantejaments:

  • La recerca oceanogràfica ha avançat molt en les últimes dècades gràcies als avenços tecnològics. La possibilitat d’utilitzar equipament altament sofisticat com vaixells oceanogràfics, satèl·lits espacials, submarins, etc. ha representat un pas de gegant en el coneixement dels oceans. Avui dia un submarí tripulat tan sols competeix tecnològicament amb les naus espacials.
  • La possibilitat de treballar amb imatges està detenint, en part, altres maneres molt més agressives, com dragues d’arrossegament, xarxes de mostreig, etc., utilitzades per a la recerca del fons del mar. Els avanços tecnològics en l’anàlisi de les imatges també han fet possible estudiar la vida marina sense necessitat de perjudicar-la.
  • L’exploració amb submarins i l’anàlisi d’imatge s’ha convertit en una nova disciplina per a l’estudi dels fons i la vida marina, que requereix grans dots d’observació. Experimentar amb aquests registres filmats i fotogràfics aguditza la capacitat d’observació i d’anàlisi ràpida de les situacions i els fenòmens. Si a més aquestes actituds es desenvolupen vivint una aventura submarina, les possibilitats d’aprendre augmenten significativament.

 

 

 

 

 

Com ho fem?

Prèvia reserva, portem el submarí a les escoles o als espais que ho sol·licitin

 

 

 

El submarino en el Festival Novum 2015

Per a més informació contactar amb

www.elmarafons.com